722ed059 1e61 4d58 9066 600440dafd30

IFK Göteborg såg ut att ha bärgat ett kvitteringsmål med Sebastian Ohlssons kvitteringsmål, men AIK hade ett byte till.
I den 96:e minuten nickade Benjamin Tiedemann in 2–1 på Bersant Celinas snygga inlägg från vänster och IFK Göteborg hade återigen tappat en poäng på stopptid.
– Fantastiskt att göra det avgörande målet i en sådan här match, sa matchvinnaren till Max.
I och med segern passerade AIK Djurgården och AIK tog sig upp till tredje plats i tabellen.
IFK Göteborg såg ut att gå mot en tredje obesegrade match i rad, men tvingas nu fortsätta kämpa för ett nytt kontrakt.

Dagen efter publikskandalen och det inställda derbyt i Stockholm var det dags för ett nytt stormöte i Göteborg.
Inför matchen blev det oroligt när några personer i hemmalaget skulle in på arenan och hamnade i en konfrontation med vakter och polis.
AIK tvingades ställa upp utan mittbacken Sotirios Papagiannopoiulos, men John Guidetti i startelvan för andra gången den här säsongen.
IFK Göteborg, som efter två raka segrar tog sig upp till lite säkrare mark i tabellen, kunde med seger ta ett stort steg mot nytt kontrakt.
Det var en kampfylld och chansfattig första halvlek, där inget av lagen tog några större risker. Blåvitt skapade tidigt en bra möjlighet genom Laurs Skjellerup, men det var AIK som så småningom tog hand om spelet.
När det lönade sig efter en halvtimmes spel var det efter en fast situation. Mads Thychosen stod för ett långt inkast som hamnade hos vänsterbacken Eskil Edh. Han sköt två gånger och vid andra tillfället studsade bollen i mål efter att den ändrat riktning något på Dino Besirovics ben. Det var också han som fick målet.
Edh var glad ändå.
– Vi visste att Göteborg skulle komma med press och långa bollar. Jag tycker att vi hanterar det bra och att vi är det bättre laget, sa norrmannen till Max i pausen.
Andra halvlek började som den första, med bra chans för Laurs Skjellerup, men den här gången slog inte dansken bollen alls när han var fri med Kristoffer Nordfeldt.
Ännu farligare blev det när Kolbeinn Thordarsson försökte från distans, men Nordfeldt sträckte ut handen och fick med fingertopparna in bollen i hörnet.

Det fortsatte att smälla i närkampen och August Erlingmark fick se det gula kortet efter att han fällt Ioannis Pittas. Domare Oskar Johnson höll matchen på en bra nivå.
Påhejad av en högljudd hemmapublik tog IFK Göteborg upp matchen i andra halvlek och drev på en kvittering.
Och i den 88:e minuten kom det. Ramon Pascal Lundqvist slog ett inlägg från höger och i straffområdet höll sig Sebastian Ohlsson försiktigt framme. Med ett välplacerat vänsterskott fick han Gamla Ullevi att explodera av lycka.
Men matchen var inte över och i den 96:e minuten såg Tiedemann till att AIK stod som vinnare.