Norrköpings nya kollaps: ”Är skit” | Allsvenskan

640@60

Norrköpings målvakt Oscar Jansson fick se flera bollar passera honom.

Det var två pressade lag som möttes på Studenternas i Uppsala – bottenplacerade Sirius och Norrköping.

Men hemmalaget visade inga spända nerver.

I den tolfte minuten fick Marcus Lindberg, i bara sin andra match från start den här säsongen, en drömträff i Oscar Janssons bortre hörna.

Sju minuter senare gjorde Noel Milleskog 2-0 när Sirius rullade upp Norrköpings försvar.

– Ett otroligt fotbollsmål, sa expertkommentatorn Adelisa Grabus i Max.

Och i den 23:e matchminuten stod det 3-0 (Lindbergs andra denna lördagskväll) efter en ny upprullning.

Vilket för Sirius betydde tre mål – på fyra avslut.

– Norrköping är så dåligt. Det här är inte allsvensk nivå, konstaterade Grabus.

I pausen var Norrköpings Arnór Traustason nedslagen:

– Det är skit, vi är för svaga. Vi gör så många misstag, jag har svårt att prata nu.

En förändring – helt utan effekt

Norrköpings tränare, Andreas Alm, gjorde ett byte inför andra halvlek: ut med Isak Ssewankambo, in med Kevin Höög Jansson.

Något som inte gav några resultat.

Istället var Sirius vid flera tillfällen extremt nära att utöka sin ledning.

I den 65:e minuten stod det 4-0 när ett allt tröttare bortaförsvar inte kunde hålla ett felvändt Yousef Salech-inlägg.

En liten tröst kom sex minuter senare när Ture Sandberg nickade in 4–1.

Men Salech var inte klar. Hans styrka i straffområdet visade sig när han gjorde ett kast framåt, och nickade in 5-1.

När slutsignalen gick blev det uppståndelse på bortaläktaren och uppgivenhet bland spelarna.

– Det är uselt, helt enkelt. Tabellläget är osäkert, många känner stor sorg, förklarade Andreas Alm i Max efter matchen.

Norrköping har tagit en enda poänglös poäng på de senaste sex matcherna – något som inte har hänt på 46 år.