Brynäs klart för SHL – svepte Djurgården i finalserien

6-2, 2-1, 3-6 och 3-1.
Efter fyra raka segrar i finalserien mot Djurgården är Brynäs tillbaka i SHL.

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ idag nyheter PLAY.

Efter fyra raka segrar i finalen mot Djurgården är Brynäs klart för SHL. Sejouren i Hockeyallsvenskan blev alltså kortvarig.

Brynäs har varit favorit från början av den här säsongen och de har stått på pallen för favoriterna. Grundserien vanns med stor stil med 17 poäng ner till tvåan Södertälje. Till slut blev det inget snack. Det blev tolv vinster och en förlust.

Tärnströms dubbel

På tisdagen på Hovet fick man en drömstart när Oliver Tärnström hittade nätet efter 17 minuters spel. I början av andra perioden gick det undan när Greg Scott serverades pucken i luckan och därifrån var han distinkt och satte 2-0.

Oliver Tärnström trivs tydligen på Hovet, för 25 sekunder senare var han cool i ett friläge med Viktor Andrén och satte Brynäs 3-0 i mål.

– Riktigt häftigt och riktigt skönt, sa Linus Ölund om Tärnströms 3–0-mål.

Claras stora räddning: “Wow”

Djurgården väckte liv i matchen när Edvin Hammarlund hittade höger från sin backposition. I mitten av tredje perioden hade Kevin Karlsson en stor möjlighet till 2-3-målet, men Damian Clara lyckades flytta över och lyckades med en räddning som fick idag nyheter:s expert, Johan Tornberg, att häpna.

– Oj, utbrast han i sändningen.

Med två och en halv minut kvar att spela valde Djurgården Viktor Andrén att spela med sex man i jakt på kvittering. De fick även chansen att spela sex mot fyra när Anton Rödin blev utvisad för paus.

Djurgårdens forcering var resultatlöst och när slutsignalen gick på Hovet kunde Brynäs fira att man är tillbaka i SHL.